16 Cadeau’s voor vogelliefhebbers waar ze razend enthousiast over zullen zijn

Er zijn allerlei soorten vogelliefhebbers. Sommigen zijn vogelkijkers, sommigen zijn vogelbezitters, en sommigen houden van het voeren van achtertuinvogels. Elke vogelliefhebber zal dol zijn op vogeluitrusting, maar je weet misschien niet wat je moet kopen als je zelf geen vogelaar bent. Het juiste vinden voor iemand met een heel specifieke hobby kan een hele opgave zijn.

 • 1
  Gebrandschilderde glazen vogels op een draad

  Gebrandschilderde glazen vogels op een draad

  Kunstig vervaardigd uit 162 stukken handgeslepen glas-in-lood en 15 schitterende cabochons, is dit stuk aan elkaar gesoldeerd volgens de koperfolie-methode, beroemd geworden door Louis Comfort Tiffany in het begin van de jaren 1900. De schoonheid van gebrandschilderd glas is zijn veelzijdigheid wanneer het verlicht wordt door licht. Gebrandschilderd glas wordt levendiger als het verlicht wordt - een uniek geschenk voor een vogelliefhebber.
  Koop op amazon.nl
 • 2
  Vogel onderleggers

  Vogel onderleggers

  De kunstenaar Janneke Brinkman schildert de natuur, heel precies en gedetailleerd ingewikkelde aquarelschilderijen. Ze houdt ervan om wetenschap en kunst op harmonieuze wijze te combineren. Breng kunst in galerie-stijl met adembenemende afbeeldingen van de natuur en kleurrijke vogels in hun natuurlijke omgeving naar je huis met deze onderzetterset.
  Koop op bol.com
 • 3
  Achtertuin Vogelkaarten

  Achtertuin Vogelkaarten

  Deze fraaie set van 100 ansichtkaarten bevat originele aquarelillustraties van David Sibley, Amerika's meest prominente ornitholoog. Elke vogel van Noord-Amerika, afkomstig uit The Sibley Field Guide to Birds, is liefdevol door David Sibley in aquarellen weergegeven en gekozen met het oog op hun schoonheid en bekendheid in het land (met speciale aandacht voor achtertuinvogels).
  Koop op amazon.nl
 • 4
  The Thing with Feathers

  The Thing with Feathers

  The Thing with Feathers verkent de verbazingwekkende stuurmanskunsten van duiven, de goede daden van fairy-wrens, de invloedrijke kuddecapaciteiten van spreeuwen, het behendige kunstenaarschap van bowerbirds, het buitengewone geheugen van notenkrakers, de levenslange liefdes van albatrossen, en andere mysteries - en onthult waarom vogels doen wat ze doen, en biedt een kijkje in onze natuur.
  Koop op amazon.nl
 • 5
  Wildcamera

  Wildcamera

  De Denver WCT-8020W is een krachtige en gebruiksvriendelijke camera waarmee je gemakkelijk wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kunt vastleggen. Met zijn WiFi-mogelijkheden kun je de camera gemakkelijk op afstand instellen en de foto's en video's bekijken zonder hem uit te hoeven schakelen. Wanneer de 3 bewegingsdetectie-sensoren beweging detecteren, begint de camera met opnemen, waardoor hij het perfecte hulpmiddel is voor het fotograferen van wilde dieren.
  Koop op coolblue.nl
 • 6
  Drinkglas met handgemaakte Vogelsculptuur

  Drinkglas met handgemaakte Vogelsculptuur

  Dit drinkglas is werkelijk een kunstwerk. De handgemaakte vogelsculptuur is prachtig en zal een vleugje elegantie toevoegen aan elke omgeving. Het glas is gemaakt van Murano glas, wat een soort Venetiaans glas is. Het is niet geschikt voor de vaatwasser, dus graag met de hand afwassen met lauw water. Gebruik het niet voor hete of koolzuurhoudende dranken. Kinderen kunnen denken dat de figuren speelgoed zijn en proberen ze uit het glas te halen, dus houd daar rekening mee.
  Koop op bol.com
 • 7
  Logboek voor Vogelspotter

  Logboek voor Vogelspotter

  Als je van vogels kijken houdt, zul je graag een plek hebben om je waarnemingen te noteren. Dit handige vogelkijkboek is gemakkelijk mee te nemen en is een geweldig naslagwerk wanneer je je waarnemingen en opmerkingen uit het verleden wilt bekijken.
  Koop op bol.com
 • 8
  Wingspan Bordspel

  Wingspan Bordspel

  De spanwijdte is een competitief vogelverzamel- en motorbouwspel voor 1-5 spelers. In dit spel ben je vogelliefhebbers, onderzoekers, vogelaars, ornithologen en verzamelaars die proberen de beste vogels te ontdekken en naar je volière te lokken. Elke vogel breidt een keten van krachtige combinaties uit in een van je leefgebieden (acties). De winnaar is de speler met de meeste punten verzameld uit vogels, bonuskaarten, doelen aan het eind van de ronde, eieren, gevangen voedsel en verstopte vogels.
  Koop op bol.com
 • 9
  Glazen vogelbeeldje: Vink

  Glazen vogelbeeldje: Vink

  Dit glazen vogelbeeldje is het perfecte cadeau om iemand te helpen verwelkomen in zijn nieuwe huis! Of ze nu van vogels houden of graag een warm en gastvrij huis hebben, dit kunstwerk zal zeker jarenlang gekoesterd worden.
  Koop op bol.com
 • 10
  Hangend vogelbad

  Hangend vogelbad

  Een kleurrijke toevoeging aan elke tuin, deze levendige, handgeblazen ambachtelijke glazen schaal zal het hele jaar door fantastische gevleugelde dieren naar je tuin lokken. Elke hangende schaal kan worden gebruikt als vogelbad of vogelvoerhuisje met een uniek ontwerp en biedt plaats aan meerdere kopjes zaad of water. Hierdoor zullen gevederde vrienden dag na dag naar de tuin blijven komen.
  Koop op bol.com
 • 11
  Veldgids Roofvogels en uilen Europa

  Veldgids Roofvogels en uilen Europa

  Deze handige zakgids helpt je om alle Europese roofvogels en uilensoorten op een eenvoudige en efficiënte manier te identificeren en aan te wijzen. Gedetailleerde beschrijvingen en prachtige illustraties helpen je om elke soort snel en gemakkelijk te identificeren. Het boek geeft ook fascinerende inzichten in het leven van deze verbazingwekkende wezens.
  Koop op bol.com
 • 12
  Vogelmokken

  Vogelmokken

  Begin je dag met een kopje koffie of thee in een van deze prachtige vogelmokken. Gemaakt van porselein, zijn ze perfect voor warme of koude dranken. De set van twee mokken wordt geleverd in een bijpassende geschenkdoos, waardoor het een geweldig cadeau is voor een vriend of geliefde.
  Koop op bol.com
 • 13
  Vogel ketting

  Vogel ketting

  Deze prachtige vogelketting is geheel gemaakt van 925 sterling zilver. De zilveren hanger stelt twee vogels voor die op een tak zitten. Aan beide zijden van deze tak is een zilveren halsketting bevestigd, waardoor het een perfect accessoire is voor elke outfit. Het collier is ongeveer 43 cm lang en wordt geleverd met een stempel "925" om de echtheid te garanderen.
  Koop op bol.com
 • 14
  Paraplu met vogels

  Paraplu met vogels

  Op deze prachtige paraplu staan verschillende vogelsoorten afgebeeld die in de winter en herfst in Nederland te vinden zijn. Enkele van de vogels die op de paraplu voorkomen zijn de merel, pimpelmees, vink, distelvink, groenling, mus, roodborstje en koolmees. Met deze stijlvolle en functionele paraplu breng je graag tijd buiten door, ongeacht het weer!
  Koop op bol.com
 • 15
  Gietijzeren vogelkapstok

  Gietijzeren vogelkapstok

  Deze prachtige kapstok voegt een vleugje elegantie toe aan je huis. De zes vogels op de tak kijken rond en voegen een gevoel van beweging en leven toe aan je ruimte. De gietijzeren constructie is stevig en duurzaam, zodat deze kapstok jarenlang meegaat. De zwarte afwerking is perfect voor elke inrichting, en het eenvoudige ontwerp zal elke stijl aanvullen.
  Koop op bol.com
 • 16
  Luxe dames Sjaal met Vogels en Bloesem

  Luxe dames Sjaal met Vogels en Bloesem

  Deze prachtige grijze damessjaal van Stylefever heeft een prachtige unieke print met bloesemtakken en vogels. Het is de perfecte manier om een vleugje luxe en stijl toe te voegen aan elke outfit, en is geschikt voor elk seizoen. De damessjaal heeft kleine franjes aan de uiteinden van de sjaal, en wordt verpakt als cadeau. Materiaal: 100% viscose, wasbaar op 30 graden.
  Koop op bol.com